TÁMOP 3.1.4/08/2-2008-0031

A Társadalmi Megújulás Operatív Program keretében meghirdetett 3.1.4 kódszámú  "Kompetencia alapú oktatás, egyenlő hozzáférés - Innovatív Intézményekben" pályázati felhívásra Szolnok Megyei Jogú Város Önkormányzata 7 intézménye 8 feladat ellátási hellyel adott be pályázatot.

A pályázat alapvető célja a sikeres munkaerő-piaci alkalmazkodáshoz szükséges, az egész életen át tartó tanulás megalapozását szolgáló képességek fejlesztése és a kompetencia alapú oktatás elterjesztése a magyar közoktatási rendszerben.
Ennek érdekében a pályázat a kompetencia alapú oktatás módszertanának és eszközeinek széleskörű elterjesztését célozza, a pedagógusok módszertani kultúrájának korszerűsítését, a tanulók képességeinek és kulcskompetenciáinak egyénre szabott fejlesztését és megerősítését, a rendszerben meglévő szelektív hatások mérséklésével, valamint az egyenlő hozzáférés és esélyegyenlőség szempontjának érvényesítésével.

A pályázat címe: A kompetenciaalapú oktatás elterjesztéséért Szolnokon.

A pályázatba bevont feladat ellátási helyek között szerepel intézményünk az
Eszterlánc és a Hold úti Óvodával. Mind két óvodánkban a pályázati óvodai programcsomag bevezetése két-két óvodai csoportban történik meg 2009 / 2010-es nevelési évben, melynek megvalósulását öt-öt fő óvodapedagógus segíti.

Szolnok, 2009-07-08