Kacsa utcai Tagintézmény

logo kacsaAz óvoda címe: 5000 Szolnok, Kacsa út 2.
A térképért kattintson ide!
Telefon: +36 20/390-0915
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Tagintézmény vezető: Prellerné Czakó Ágnes
fogadóórája: Minden hónap első keddjén 13-14-ig
Gyermekvédelmi megbízott: Szűrösné Gonda Éva
fogadóórája: Minden hónap első szerdája 13-14-ig
Alapítványunk neve: "Gyermekeké a jövő"
száma: 18828863-1-16


Az óvoda bemutatása:

Óvodánk a város csendes, nyugodt családi házas zöld övezetében helyezkedik el.
Három vegyes életkorú csoporttal működik férőhelyünk száma 74 fő. A vegyes csoportok lehetővé teszik számunkra, hogy az értelmileg, mozgásban vagy szociálisan lassabban fejlődő gyermekeket differenciáltan egyéni fejlődési ütemének megfelelően fejlesszük. A széles életkorú társas kapcsolatok lehetősége olyan tapasztalatokat nyújt, melyben megtanulják a közös együtt élés szabályait a feltétel nélküli elfogadást, nyitottságot a másság iránt a toleranciát. A kedvező (20-24 fő) létszámú csoportok biztosítják a családias légkört, lehetővé teszik, hogy minden gyermeket alaposan megismerjünk, és pozitívan alakuljanak a gyermekek társas kapcsolatai. Szépen felújított, esztétikusan kialakított csoportszobák, öltözők, tornaszoba, és fejlesztő szoba várja a hozzánk érkező gyermekeket. Óvodánkban a kiemelkedő képességű gyermekek részére tehetség műhely működik.  Nevelőtestületünk felismerte a mai kor követelményeinek és változásainak fontosságát, ezért az eddig alkalmazott óvodai gyakorlatunkat kibővítettük új környezetvédelmi programunkka.l (szerves hulladékok újra hasznosítása, szelektív hulladékgyűjtés, óvoda kertjének, csoportfájának gondozása, madárbarát-kert kialakítása).
Hitvallásunk, hogy környezetbarát életvitelünkkel, környezettudatos szemléletünk kialakításával az óvodásainkban és családjaikban, mind ez a napi gyakorlatban érvényesüljön és természetessé váljon. Egy olyan környezetet hagyjunk magunk után melyet utódaink is élvezhetnek. A környezeti értékek megbecsülése, hagyományok ápolása, őrzése, az erkölcsi értékek alakítása, az együtt munkálkodási képességek értékközvetítése, a személyiség gazdagítása. Emellett a helyi nevelési programunkat is megújítottuk és bővítettük a KOMPETENCIA ALAPÚ PEDAGÓGIAI programból. Fontos számunkra, hogy a gyermekeink minél több tapasztalati úton megszerezhető ismeretekhez jutassuk, játékos cselekedtetésekkel, kísérletezésekkel.

Nevelőtestületünk 6 fő többéves tapasztalattal rendelkező óvodapedagógusból, valamint 3 fő szakképzett dajkából, 1 fő pedagógiai asszisztensből és1 fő egy karbantartóból áll. Nevelő munkánkat logopédus, fejlesztő pedagógus, konduktor és gyógypedagógus segíti.

 • 5 fő Pedagógiai munka mentálhigiéniája tanfolyam
 • 4 fő Mozgásfejlesztés az óvodában
 • 1 fő Projektpedagógia
 • 3 fő Difer tanfolyam 
 • 4 fő Minőségfejlesztés az óvodában
 • 1 fő Angol középfokú ECL nyelvvizsga
 • 1 fő Nyelv-és beszédfejlesztő
 • 1 fő Pedagógiai asszisztens
 • 1 fő Gyógypedagógiai szakvizsga
 • 2 fő Tehetséggondozó tanfolyam

Napirenden kívüli szolgáltatásaink a heti dzsúdó és FIT-kid

Pedagógiai értékek / Célrendszer:

 1. Érzelmi nevelés, szocializáció: Érzelmileg kiegyensúlyozott, a másság iránt nyitott, együtt érző, segítőkész gyermekek.
 2. Játék és tevékenységben történő tanulásszervezés: Nyitott, vidám, kreatív, szabályok betartására képes, együttműködő, önérvényesítő gyermek.
 3. Játék és tevékenységben történő tanulásszervezés: Az egészséges életmód szokásait elsajátító,  az egészség értékeit óvó, mozgást szertő gyermekek.

Minőségbiztosítás Óvodánkban:
Óvodánk nevelőtestülete fontosnak tartja a partneri kapcsolatokat gyermekekkel, szülőkkel. Évente végzünk elégedettségi méréseket partnereink között. Örömmel mondhatjuk az eredmények tükrében, hogy gyermekeink nagyon szeretnek óvodánkba járni.
Az óvoda közösségi élete, ünnepek, jeles napok képekben:


Küldetésnyilatkozatunk:
Mi, a Kacsa úti Óvoda nevelőtestülete, szeretetteljes, családias, nyugodt légkörben neveljük gyerekeinket. Biztosítjuk a játék szabadságát és a változatos mozgáslehetőségeket.
Valljuk, hogy a gyermekek képességei a mozgás által sokoldalúan fejleszthetők, ezért programunkat a mozgásra és a játékra építjük. Kiemelten kezeljük az egészséges életmód, a mozgás iránti igény megalapozását, és a játékot, melyek szintén fontos szerepet töltenek be a harmonikus személyiségfejlesztés területén végzett munkánkban. Fontosnak tartjuk a változatos mozgásformák biztosítását az egész nap folyamán, melyhez a csoportszobákban és az udvaron is sokféle mozgásfejlesztő eszközzel rendelkezünk.

Pedagógiai programunk az "Intézményi dokumentumok" menüben, az Intézmény Pedagógiai Programjában található.

Óvodánkról még részletesebb információt valamint a napi hírekről-aktualitásokról tájékoztatást kaphatnak a http://kacsautiovoda.webnode.hu oldalon.