Pöttyös Tagintézmény

Az óvoda címe: 5000 Szolnok, Rózsa utca 1/B.logo pottyos A térképért kattintson ide!
Telefon: +36 20/324-8980
E-mail elérhetőség: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Tagintézmény vezető: Bencsik Mária
fogadóórája: előzetes egyeztetéssel
Gyermekvédelmi megbízott: Héjáné Csajbók Terézia
fogadóórája: előzetes egyeztetéssel
Vezető helyettes, folyamatfelelős: Hollóné Rádóczi Hajnalka

ÓVODÁNK BEMUTATÁSA

Környezetünk:
Óvodánk Szolnok kiemelten szép részén, a Városmajor és a Rózsa út kereszteződésében található. A természet közelsége (Tisza-Zagyva torkolat), a csalási házas, lakóparkos környék biztosítja a nyugalmat, az egészséges környezetet. Sétával, tömegközlekedéssel könnyen elérhető a városközpont is. Az óvoda 1967 óta fogadja a környék gyermekeit. Az udvar tágas, parkosított, időjárástól függetlenül alkalmas a gyermekek mozgásigényének kielégítésére. Négy termünkből három csoportszobaként, egy pedig mozgás-, és fejlesztőszobaként működik. A helységek tágasak, világosak, kiemelkedően jól felszereltek, nem jellemző a zsúfoltság.

Nevelőtestületünk:
Óvodánkban hat szakmailag jól felkészült, sokoldalúan képzett, lelkes óvodapedagógus két pedagógiai asszisztens és három szakképzett, gyermekszerető dajka neveli, gondozza a gyermekeket. Munkánkat egy konyhai dolgozó és egy udvaros karbantartó segíti.
Alkalmazotti közösségünk összehangoltan gondoskodik a gyermekek fejlődéséről.

Nevelési programunk:
Helyi programunk az „Óvodai nevelés a művészetek eszközeivel” program adaptálásával készült. Célunk, hogy komplex élmények biztosításával erős érzelmi kötődés alakuljon ki a különböző művészeti ágakkal, melyek segítik a magasabb rendű érzelmek kialakulását. (erkölcsi-szociális, esztétikai, intellektuális)

Pedagógiai programunk az "Intézményi dokumentumok" menüben, az Intézmény Pedagógiai Programjában található.

Kiemelt pedagógiai értékeink:

 1. Művészeti nevelés
  A kiemelkedő képességű gyermekeket „Kisrózsák” népi-játék-kör (zenei), „Szivárvány-kör” (kreatív) külön foglalkozásokon tevékenykedtetjük. Gondoskodunk hogy a gyermekek rendszeresen igényes művészeti élményekhez jussanak (zenei, irodalmi, képzőművészeti stb.) pl.: Művésztelep, Damjanich múzeum, Verseghy könyvtár, Bartók Béla Kamarakórus Galériánkban folyamatosan kiállításokat rendezünk, évszakonként kiváló képzőművész vendégeket hívunk
 2. Egészséges életmód
  Erdei óvodai programunkban felfedeztetjük közvetlen környezetünk természeti értékeit (Tiszaliget, Zagyva-ártér), valamint közelebbi települések nevezetességeit. Mindennap eszünk gyümölcsöt, sokat játszunk az udvarunkon jó levegőben, szelektíven gyűjtjük a hulladékot, tudásunkat vetélkedőn mérjük össze

Hagyományaink, ünnepeink:
A magyar népi hagyományok ápolását már az óvodába lépéstől beépítjük a gyermekek tevékenységi formáiba. (mese, vers; zene, énekes játék; rajz, kézimunka; környezet tevékeny megismerése)

Rendezvényeink minden évszakban, hónapban biztosítják „a Mi Óvodánk” hangulat megteremtését:

 • szüret, Mihály-napi vásár
 • Tök-nap, családi tökfaragó verseny
 • Mikulás, Karácsony (ünnepi játszóház)
 • Adventi vásár
 • Alapítványi vacsora
 • Farsang
 • Húsvét
 • Pünkösd
 • Évzáró-ballagás

Alapítványunk:
Neve: A Rózsa úti Óvodában nevelt gyermekekért Alapítvány
Célja: Az óvodában nevelt gyermekek egészségének megőrzése, egészséges életmód kialakításának biztosítása, a tárgyi feltételek gazdagítása.

Kuratórium elnöke: Uri Kovács Lászlóné

Adószáma: 18840131-1-16 (adó 1%-ának befizetése)

Számlaszáma: 69500156-11012885-00000000 (adományok, felajánlások)