Szolnok Városi Óvodák (székhely)

Az intézmény címe: 5000 Szolnok, Szapáry utca 8.
logo szapary A térképért kattintson ide!
Telefon: +36 20/325-0660
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Igazgatóhelyettes, szakmai vezető: Hanó Jánosné
fogadóórája: Előzetes egyeztetés alapján szükség szerint páros hét: 16.30 - 17-ig
Gyermekvédelmi megbízott: Juhász Mónika Olga
fogadóórája: minden hónap első hétfője

Intézményünk bemutatása
Óvodánk a belváros szívében, közel a Tisza- parthoz családi házakkal és belvárosi munkahelyekkel övezett környezetben helyezkedik el. A 142 férőhellyel, 6 csoporttal rendelkező óvodát nagy, parkosított udvar veszi körül, amely biztosítja a gyermekek számára a természet közeli, szabadban történő mozgáslehetőséget, játékot. A tágas, napos csoportszobák és mosdóhelyiségek a gyerekek korosztályának, igényeinek megfelelő bútorokkal, eszközökkel, kiegészítőkkel felszereltek.

Szakmai kompetenciáink
Óvodánkban a nevelőmunka kulcsszereplője a 12 fő óvodapedagógus. Ebből 1 fő vezető óvónő diplomával rendelkezik. Óvodapedagógusaink közül valamennyien főiskolai diplomát szereztek. Óvodai nevelésünk eredményességéhez hozzájárul az óvoda működését segítő pedagógiai asszisztens, és dajka alkalmazottak. Udvarunk- épületünk esztétikus, rendezett, gondozott jellegéért 1 fő karbantartó- udvaros a felelős.

Pedagógiai értékeink
Óvodánkban a spontán és a szervezett mozgás elsődlegessége kiemelt szerepet kap.
Nevelő munkánkat, tevékenységeinket mindannyian mozgásos programunk szellemében valósítjuk meg. A minden gyermek részére tervezett napi és heti mozgásos tevékenységek, lúdtalpmegelőző, tartásjavító /  szabályos járást célzó preventív torna mellett nagycsoportosainknak októbertől májusig vízhez szoktatás, úszás elsajátításának lehetőségét biztosítjuk a közeli Tiszaligeti uszodában. Minden évben több játékos mozgásos vetélkedőt,  a Szülőkkel és a gyermekekkel közösen „Mozdulj Szapáry!” programot szervezünk. Aktív részesei vagyunk a város által szervezett ovi-foci bajnokság- és mozgásos vetélkedőnek is. Óvodás gyermekeink részére a Pelikán Sportegyesület Fit- Kid mozgásos programjának biztosítunk helyszínt.

Óvodánkban közös élményen alapuló játék és tanulásszervezés zajlik. Olyan problémahelyzeteket, kísérletezési lehetőségeket, közös „Mi együtt” élmény és tapasztalási helyzeteket teremtünk, melyben minden résztvevő sikerhez vezethető és megismerheti, átélheti a felfedezés örömét. Mindezt óvodánkban projekt rendszerű tanulásszervezési módszerrel valósítjuk meg.

Tehetséggondozás
Tehetséggondozó műhelyünket "Nyíló virágok" elnevezéssel indítottuk el óvodánkban - művészeti területen. Kiemelt szerepet tölt be a zenei nevelés; e tevékenység köré csoportosítottuk az improvizatív mozgás valamint a vizuális tevékenységeket.

A zene iránt jobban érdeklődő nagycsoportos korú gyermekeink részére heti 1 alkalommal zeneóvodát tartunk, mely keretek között- az éneklés, körjátékozás és együttes mozgás mellett- megismerkedhetnek és elsajátíthatják a metallofon használatát is.

Pedagógiai innovációink

  • „Varázsceruza” szakmai program működtetése a 6-7 éves gyermekek óvodai nevelésére ( 2009-től)
  • Mozgáskotta  - mozgásfejlesztő program ( 2015-től)
  • Szabályos járást célzó napi mozgásos tevékenység ( 2016-tól)

Közösségi életünk, hagyományaink – ünnepeink
Ünnepeink kiemelkednek az óvodánk mindennapjaiból mind külsőségeiben, mind belső tartalmukban jelentős alkalmak a gyermekek és az óvoda életében. Kiválasztásukban és megszervezésükben fontos szempont, hogy a gyermekek életkori sajátosságait szem előtt tartjuk. Valamennyi értékközvetítő programunkkal, tevékenységünkkel a családok szemléletét igyekszünk formálni.

Kapcsolataink
Óvodánk a civil szervezetek közül a városi  és a Szolnok Városi Óvodák nyugdíjas klubjával  tart fent kapcsolatot.
Zeneóvodás gyermekeink alkalomhoz igazodóan zenés műsorral kedveskednek  a nyugdíjas kolléganőknek illetve a város nyugdíjasainak.
Ünnepi hangversenyeinket - többek között  - a szolnoki Bartók Béla kamarakórus előadásai színesítik, akikkel szintén ápoljuk és működtetjük  kapcsolatunkat.


Alapítványunk
Neve: "Szapáry utcai Óvodáért" Alapítvány
Célja, hogy az alábbi közhasznú tevékenységgel elősegítse:
az óvodás gyermekek neveléséhez, képességeik fejlesztéséhez szükséges, igényes tárgyi feltételek biztosítását

  • az óvodai gyermekrendezvények támogatását
  • "Szapáry utcai Óvodáért" elismerő címet alapít a kiemelkedő nevelési eredményt nyújtó óvodapedagógusok munkájának elismerésére.

A kuratórium elnöke: Nádasné Bohács Ilona - óvónő

Az alapítvány jellege: Az alapítvány nyitott, ahhoz bármely hazai vagy külföldi természetes és jogi személy, ill. jogi személyiséggel nem rendelkező szervezet pénzbeli vagy természetbeni adományokkal, vagyonrendeléssel csatlakozhat.

Alapítványunk vagyongyarapításának lehetőségei:

  • pályázatokon részvétel
  • óvodai gyermeknap
  • jótékonysági bál bevétele
  • szülők adója 1 %-ának felajánlása

Alapítványunk számlaszáma: 18830998-1-16
Tisztelettel fogadjuk és köszönjük felajánlásaikat!!!