Szapáry úti Tagintézmény

Az óvoda címe: 5000 Szolnok, Szapáry utca 8.
A térképért kattintson ide!
Telefon: +36-20-325-06-60
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Tagintézmény vezető: Hanó Jánosné
fogadóórája: Előzetes egyeztetés alapján szükség szerint páros hét: 16.30 - 17-ig
Gyermekvédelmi megbízott: Juhász Olga
fogadóórája: minden hónap első hétfője

 

Óvodánk bemutatása
Óvodánk a belváros szívében, közel a Tisza- parthoz családi házakkal és belvárosi munkahelyekkel övezett környezetben helyezkedik el. A 142 férőhellyel, 6 csoporttal rendelkező óvodát nagy, parkosított udvar veszi körül, amely biztosítja a gyermekek számára a természet közeli, szabadban történő mozgáslehetőséget, játékot. A tágas, napos csoportszobák és mosdóhelyiségek a gyerekek korosztályának, igényeinek megfelelő bútorokkal, eszközökkel, kiegészítőkkel felszereltek.

Szakmai kompetenciáink
Óvodánkban a nevelőmunka kulcsszereplője a 12 fő óvodapedagógus. Ebből 1 fő tagóvoda vezetői státusszal rendelkezik. Óvodapedagógusaink közül valamennyien főiskolai diplomával rendelkeznek. Óvodai nevelésünk eredményességéhez hozzájárul az óvoda működését segítő 1 fő óvónő-pedagógiai asszisztens, és 6 fő dajka alkalmazott, akik valamennyien dajkai szakképesítéssel rendelkeznek. Udvarunk- épületünk esztétikus, rendezett, gondozott jellegéért 1 fő karbantartó- udvaros a felelős.

Pedagógiai értékeink

Óvodánkban a spontán és a szervezett mozgás elsődlegessége kiemelt szerepet kap.
Nevelő munkánkat, tevékenységeinket mindannyian mozgásos programunk szellemében valósítjuk meg.A minden gyermek részére tervezett napi és heti mozgásos tevékenységek, lúdtalpmegelőző és tartásjavító preventív tornamellett nagycsoportosainknak októbertől májusig vízhez szoktatás, úszás elsajátításának lehetőségét biztosítjuk a közeli Tiszaligeti uszodában. Minden évben játékos sportvetélkedőt: a Szülőkkel és a gyermekekkel közösen „Mozdulj Szapáry!” programot szervezünk. Aktív részesei vagyunk a város által szervezett ovi-foci bajnokság- és mozgásos vetélkedőnek is. Óvodás gyermekeink részére a Pelikán Sportegyesület Fit- Kid mozgásos programjának biztosítunk helyszínt.

Óvodánkban közös élményen alapuló játék és tanulásszervezés zajlik. Olyan problémahelyzeteket, kísérletezési lehetőségeket, közös „Mi együtt” élmény és tapasztalási helyzeteket teremtünk, melyben minden résztvevő sikerhez vezethető és megismerheti, átélheti a felfedezés örömét. Mindezt óvodánkban projekt rendszerű tanulásszervezési módszerrel valósítjuk meg.

Tehetséggondozás
Tehetséggondozó műhelyünket "Nyíló virágok" elnevezéssel indítottuk el óvodánkban - művészeti területen. Kiemelt szerepet tölt be a zenei nevelés; e tevékenység köré csoportosítottuk az improvizatív mozgás valamint a vizuális tevékenységeket.

A zene iránt jobban érdeklődő nagycsoportos korú gyermekeink részére heti 1 alkalommal zeneóvodát tartunk, mely keretek között- az éneklés, körjátékozás és együttes mozgás mellett- megismerkedhetnek és elsajátíthatják a metallofon használatát is.

Pedagógiai innovációink

 1. Óvodánk 2011-ben pályázatot nyújtott be /3.1.7/11-2 / a Referencia intézményi cím elnyerésére, melynek elbírálása  pozitív eredménnyel zárult: Előminősített Referencia intézmény lettünk. 2012. októbertől megkezdtük a szolgáltatói szerepkörre történő felkészülést. A sikeres felkészülés eredményeként a 2013-14. nevelési évben több városból is érdeklődtek szakmai programjaink iránt. Az érdeklődők gyakorlati bemutatókon keresztül tekinthettek be mindennapjainkba.
  „Jó gyakorlatainkat”több éve működtetjük óvodánkban, s amelyek segítették a pályázat megvalósulását:
    - Zeneóvoda – Horizontális tanulás a zenei anyanyelv és képességfejlesztés területén.
    - „Varázsceruza” Szakmai program a 6-7 éves korú kisgyermekek óvodai nevelésére.
 2. A 2013-14. nevelési évtől indítottuk óvodánkban a Mozgáskotta szakmai program megismerését segítő innovációs folyamatot, melynek gyakorlati elemeit 2014 szeptemberétől szeretnénk bevezetni.
 3. Óvodafejlesztési pályázat keretében a gyermekekkel és a Szülőkkel közös programokat szerveztünk, bővítettük tárgyi eszközeinket, erősítettük a család –óvoda kapcsolatát.

Óvodánk közösségi élete, hagyományaink – ünnepeink

Ünnepeink kiemelkednek az óvodánk mindennapjaiból mind külsőségeiben, mind belső tartalmukban jelentős alkalmak a gyermekek és az óvoda életében. Kiválasztásukban és megszervezésükben fontos szempont, hogy a gyermekek életkori sajátosságait szem előtt tartjuk. Valamennyi értékközvetítő programunkkal, tevékenységünkkel a családok szemléletét igyekszünk formálni.

Pedagógiai programunk az "Intézményi dokumentumok" menüben, az Intézmény Pedagógiai Programjában található.

 

Kapcsolataink

Óvodánk a civil szervezetek közül a városi  és a Szolnok Városi Óvodák nyugdíjas klubjával  tart fent kapcsolatot.
Zeneóvodás gyermekeink alkalomhoz igazodóan zenés műsorral kedveskednek  a nyugdíjas kolléganőknek illetve a város nyugdíjasainak.
Ünnepi hangversenyeinket a szolnoki Bartók Béla kamarakórus előadásai színesítik, akikkel szintén ápoljuk és működtetjük  kapcsolatunkat.
Környezetünk megszépítésében nemcsak óvodánk szülei, hanem a  Budapest Bank, az E.on Hungária Zrt. lelkes munkatársai és a DM dolgozói is segítettek.

Alapítványunk

Neve: "Szapáry utcai Óvodáért" alapítvány
Célja, hogy az alábbi közhasznú tevékenységgel elősegítse

 • az óvodás gyermekek neveléséhez, képességeik fejlesztéséhez szükséges, igényes tárgyi feltételek biztosítását
 • az óvodai gyermekrendezvények támogatását
 • "Szapáry utcai Óvodáért" elismerő címet alapít a kiemelkedő nevelési eredményt nyújtó óvodapedagógusok munkájának elismerésére.

A kuratórium elnöke: Nagy Zsoltné - óvónő

Az alapítvány jellege: Az alapítvány nyitott, ahhoz bármely hazai vagy külföldi természetes és jogi személy, ill. jogi személyiséggel nem rendelkező szervezet pénzbeli vagy természetbeni adományokkal, vagyonrendeléssel csatlakozhat.

Alapítványunk vagyongyarapításának lehetőségei:

 • pályázatokon részvétel
 • óvodai gyermeknap
 • jótékonysági bál bevétele
 • szülők adója 1 %-ának felajánlása

Alapítványunk számlaszáma: 18830998-1-16
Tisztelettel fogadjuk és köszönjük felajánlásaikat!!!