Gézengúz Tagintézmény

logo gezenguzAz óvoda címe: 5000 Szolnok, Ady E. u 24/a
A térképért kattintson ide!
Telefon: +36 20/320-1190
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Tagintézmény vezető: Béresné Horváth Márta
fogadóórája: Minden hónap első keddje 11:00-12:00.
Gyermekvédelmi megbízott: Bálintné Huszár Marianna
fogadóórája: Szükség szerint, előre megbeszélt időpontban.


Óvodánk bemutatása:

Szeretettel  köszöntjük az érdeklődő szülőket a gézengúz óvoda bemutatkozó oldalán!

Óvodánk nagyon kedvező helyen a városközpontban található. Családias, barátságos légkörben, három csoporttal működik. Rendkívüli előnye, hogy a város nevezetességei, fontos épületei az óvodás  korú gyermekek számára könnyen, biztonságosan elérhetőek. Lehetőséget biztosítunk  a szülőknek a mindennapjainkba való betekintésbe is. Rendezvényeink, nyílt napjaink, szülőkkel való közös színjátszásaink, zeg-zug mesedélutánjaink az együttnevelés eredményességéhez járulnak hozzá. A közös élmények beépülnek a család mindennapi életébe, segítik az óvoda-család együttműködésének gazdag tartalmi elemeit.

Az itt dolgozó szakemberek szakmailag felkészültek, folyamatos továbbképzéseken, munkaközösségekben vesznek részt. 1 óvodapedagógus nyelv- és beszédfejlesztő szakvizsgával rendelkezik. Óvodánkban 6 óvodapedagógus, 3 dajka és egy pedagógiai asszisztens biztosítja a gyermekek számára a harmonikus fejlődést. Tagintézményük befogadja a cukorbeteg gyermekeket, melynek feltételeit szakképzett egészségügyi ápoló biztosítja, az újonnan kialakított egészségügyi szobában. Az óvoda udvara rendkívül kedvező, tágas, füves, gondozott, lehetőséget biztosít a mindennapi mozgás szükségletének kielégítésére, játékos mozgásos élmények átélésére. Mozgásfejlesztő eszközeink változatosak, sokszínű mozgásformák és játékok gazdag tárházát  biztosítják. A  mindennapos szervezett mozgást segíti a heti egy alkalommal megrendezett ovis torna a ”Tiszavirág arénában”. A tiszaliget parkosított, zöld övezetében, túrákat, kirándulásokat, közös programokat szervezünk a családokkal. Óvodánk jól felszerelt  fejlesztőszobájában lehetőség nyílik  a gyermeki  személyiség és képességek sokoldalú kibontakoztatására. Gazdag élményszerzési lehetőséget biztosítunk a könyvtár, színház, múzeum és kiállítások látogatásaival. Az ábrázolás és mese sajátos ötvözése részét képezi művészeti nevelésünknek, ezt segíti a mindennapi mese, a szabadban elhelyezett rajzoló- alkotófal.

Pedagógiai programunk az "Intézményi dokumentumok" menüben, az Intézmény Pedagógiai Programjában található.

Tisztelt szülők, kedves gyerekek!  Szeretettel várjuk  önöket! Kérjük, látogassanak el hozzánk! Érdeklődhetnek, tájékozódhatnak óvodánkban!