Hétszínvirág Tagintézmény

Az óvoda címe: 5000 Szolnok, Fiumei út 1 - 3.
A térképért kattintson ide!
Telefon: +36-20-518-52-81
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Tagintézmény vezető: Vetési Márta
fogadóórája: minden páros héten kedden 15:00-16:00, illetve előzetes egyeztetés alapján
Gyermekvédelmi koordinátor: Mádi Edit
fogadóórája: páros héten csütörtökönként 14 - 16 óra között
páratlan héten csütörtökönként 08 - 10 óra között

Szülői közösség elnöke: Szeleczki Zita

"Ámulni még ameddig lehet,
Megőrizni a táguló szemet,
Mellyel csodálkoztál gyermekkorodban"
/Áprily Lajos

Pedagógiai programunk az "Intézményi dokumentumok" menüben, az Intézmény Pedagógiai Programjában található.


Szakértői minősítés eredményeképpen óvodánk -Ökoiskolai / óvodai, egyéb környezetpedagógiai program alapján dolgozó intézmény, referenciahely-2011.01.14-től.

eu1.jpg eu2.jpg


zoldovi.JPG Hétszínvirág óvodánknak a kisgyermekkori környezeti nevelés terén végzett tevékenysége elismeréseként ZÖLD ÓVODA címet adományozott az Oktatási és Kulturális minisztérium és a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium 2008-ban.

 

 

 

A mi óvodánk: a Szolnok Városi Óvodák Hétszínvirág tagóvodája, Szolnok város központjában helyezkedik el a Fiumei út 1-3. szám alatt, közel a természet szépségeihez, környezetünk értékeihez. Két épületrészben, hét csoportban gondoskodunk az itt élő családok gyermekeinek harmonikus és egészséges fejlődéséről.

hsz1.jpg hsz2.jpg


Csoportjainkat: közel homogén életkor alapján szervezzük. Csoportszobáinkat úgy alakítottuk ki, hogy azok gyermek és természetbarát jegyeket tükrözzenek, biztosítva a Zöld óvoda címhez kapcsolódó kritériumrendszernek való megfelelést. Vonzó kisállat élőhelyek, öko-kuckók, kísérletezésre, tapasztalatszerzésre alkalmas helyek, a személyes elvonulást biztosító galériák, puha párnákkal kialakított mesesarkok, esztétikus eszközök állnak a gyermekek rendelkezésére.

hsz3.jpg hsz4.jpg


Óvodakertünk: zöld szigetként öleli körül épületrészeinket. Tanösvényeinken folyamatosan virágzó, termő cserjesor, virágos növénykert, gyógynövénykert és sziklakert, madárodúösvény, kerti tó patakkal található. A mi kertünkben hársvirágot, jázmint, levendulát gyűjtünk. Makkosban járunk, diót, gesztenyét, mogyorót "szüretelünk". Együtt gondozzuk bio - kertünket, komposztálunk, szelektíven hulladékot gyűjtünk és megtanuljuk az újrahasznosítás fortélyait.

hsz5.jpg hsz6.jpg hsz7.jpg hsz8.jpg


Nevelőtestületünk tagjai gyermekszerető, gyermeki jogokat tiszteletben tartó, stabil szakmai tudással rendelkező, innovatív és hiteles óvodapedagógusok. Helyi nevelési programunk színvonalas megvalósítását óvodai szakértő, környezeti nevelő, mentálhigiéné, gyógytestnevelő, fejlesztőpedagógus, nyelv és beszédfejlesztő szakvizsgázott óvodapedagógusok biztosítjuk.

Pedagógiai értékeinknek tekintjük a szocializáció területén belül megvalósuló beszoktatási folyamatunkat, a gyermekek fogadását segítő nap-indító és nap-lezáró játékainkat, az egészséges életmód területén a testi-lelki egészségmegőrzés szolgáló programjainkat. A mindennapos testedzés, a mozgásprogramunk és a gyermekek játékos vízhez szoktatása, mely a gyermekek egészséges fejlődését segíti. Zöld óvodai programjaink, a külső világ tevékeny felfedezésére készített program specifikumaink pedagógiai hagyományainkat, tudatos szemléletformáló tevékenységeinket tükrözik. Erdei óvodai programunkat egyedülálló programként kezdtük el és fejlesztettük ki megyénkben elsőként.

Minőségügyi eredményeink:

tablazat1.jpg Gyermekelégedettségi megállapításainkat PIE folyamatszabályozása alapján 2010-ben végeztük el trend vizsgálattal. Intézményi átlagfeletti eredményeink ellenére Elvégeztük a vezetői trend vizsgálatot is, tagóvodai szintű elemzéssel. Program specifikus elemeink mutatói 90% felettiek: a mi óvodásaink szívesen jönnek óvodába és az udvari, környezeti játékaink a kedvenceik, a mese és a külső világ tevékeny felfedezése mellett. A "Kívánság tündér" meséjével Kisfelfedezők műhelyébe vágynak, számítógéppel és interaktív táblával játszani. A barkácsolási tevékenységekhez szeretnének még több szerszámot kapni és a pihenő időt is szeretnék rövidebbé tenni nagycsoportosaink.

tablazat2.jpg Szülői és pedagógus elégedettségi mérési eredményeink szintén a PIE folyamatszabályozása alapján történnek, három évenkénti trend vizsgálattal zárulnak folyamataink javítása érdekében. A Mi óvodapedagógusaink büszkék óvodánkra, hiteles és értékközvetítő magatartással segítik programjaink megvalósítását. A szülői elégedettségi mérés eredményei program specifikus elemei átlagon felüli eredményeit mutatják és folyamatosan ösztönöznek az új utak keresésére.

  Pedagógiai innovációink: Nevelőtestületünkkel szakmai képzéseken készültünk fel a mozgás programunk megújítására és kidolgoztuk a fejlesztési lehetőségeket három korcsoportra.
01_automentes.jpg A Zöld óvoda címhez kapcsolódóan minta és értékközvetítő programfejlesztést valósítottunk meg, melynek eredményeképpen készült el a Kalandtúra Kalandjárat és a Fülemüle Erdei Óvodai tábor "jó gyakorlatunk". Részt vettünk a Gyermekvilág Tehetséggondozó program készítésében és létrehoztuk a "Kis felfedezők" tehetséggondozó műhelyünket, a SZVÓ Tehetség Pont kognitív decentrumaként.
  A mi óvodánk programjai a közösségi élet színterei, összetartozásunkat erősíti és az óvoda család együttműködő kapcsolatát. Rendezvényeink nyitottak a szülők számára, részvételükre és együttműködésükre mindig számítunk.

Az óvoda főbb rendezvényei képekben: 

  • 02_allatokvilagnapi.jpg Kalandtúra - Kalandjárat programsorozat és Tábor
  • Nemzetközi autómentes nap
  •   Állatok világnapja
  • Hétszínvirág 7próba 
  • Víz világnapja
  • Föld napja
  • Madarak - fák napi Ökoparti
  • Környezetvédelem világnapja
  • Fülemüle Erdei Óvoda Tábor

Küldetésnyilatkozatunk: 03_7proba.jpg 05_foldnapi.jpg
Mi, a Hétszínvirág Óvoda  nevelői, elkötelezettek vagyunk környezetbarát programunk iránt, mely a természet szeretetére és megóvására neveli gyermekeinket.  
Küldetésünknek tekintjük a természeti és tárgyi környezettel harmóniában élő testileg - lelkileg egészségesen fejlődő nemzedék nevelését.
Célunk, hogy nevelésünk által olyan felnőttekké váljanak, akik lokálpatriótaként élik meg mindennapjaikat, fogékonyak a természet, a társadalom és a kultúra értékei iránt.
Óvodánk dolgozóinak speciális szakmai felkészültsége, elhivatottsága az egészséges életmód és a környezet szeretete iránt garancia a környezettudatos életmód megalapozására nevelésnek. alaplogo.JPG

Alapítványunk:
A Zöld Levél Alapítványunkat az egészséges életmód szokásrendszerének megalapozására, a mozgásfejlesztésre, a testi - lelki egészség megőrzésére és a külsővilág tevékeny megismerésének, felfedezésének támogatására hoztuk létre.

Címe: 5000, Szolnok Fiumei út 1 - 3.
Adószáma: 18830455-1-16
Bankszámlánk: Kunszentmárton és Vidéke Takarékszövetkezetben

07_kornyezetvedelmi.jpg 09_kalandtabor.jpg