Kertvárosi Tagintézmény

logo kertvarosiAz óvoda címe: 5000 Szolnok, Napsugár út 20.
A térképért kattintson ide!
Telefon: +36 20/277-2940
E-mail : Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Tagintézmény vezető: Bernáth Katalin
fogadóórája: telefonon előre egyeztetett időpontban
Gyermekvédelmi megbízott: Szalai Ildikó
fogadóórája: telefonon előre egyeztetett időpontban

 

Bemutatkozás:
Családias hangulatú óvodánk a Szolnok Városi Óvodák tagintézményeként egy csendes, békés zöldövezeti részen, a Kertvárosban két csoporttal működik. Vegyes életkorú csoportok szervezésével biztosítjuk, hogy lehetőség szerint a testvérek, szomszédok, barátok azonos csoportba járhassanak, így biztosítva családias légkört.. A gyermekekkel négy szakképzett, felsőfokú végzettségű óvodapedagógus foglalkozik. Pedagógiai munkánkat egy képesített pedagógiai asszisztens és két szakképzett dajka néni segíti.

Specifikumaink:
Környezetvédelem:
Környezettudatos magatartás formálása; szűkebb és tágabb környezetünk tevékeny megismertetése; pozitív érzelmi viszony alakítása a környezettel
A hatalmas zöld, angol-park jellegű játszóudvarunk megfelelő lehetőséget biztosít a környezettudatos nevelés és a természetes mozgásos lehetőségek kihasználására. A környezeti neveléshez kapcsolódó természetes élethelyzetekben tanítjuk meg a gyermekeket a helyes viselkedésre, minden olyan dologra, ami a világban történő eligazodásukat, helytállásukat megkönnyíti. Meg kell láttatnunk a környezet esztétikumát, a nyíló virág szépségét, az eső csepp szivárvány színét a napsugárban, az ég kékjét, a levelek zizegését, a hó ropogását, madarak csicsergését; így csodálkozzunk rá a természet szépségeire. A természet megismeréséhez a tapasztalatokat a gyermekek a helyszínen, természetes környezetben szerzik.

Rendszeresen szervezett papírgyűjtéssel, a szelektív hulladék (Pet-palack) gyűjtésével formáljuk a környezettudatos szemléletet.
A kertvárosi játszótér örökbefogadásával, rendszeres gondozásával természeti és társadalmi környezetünk védelmére neveljük óvodásainkat. Örömmel tapasztaljuk, hogy évről- évre egyre több család és civil kezdeményezés csatlakozik önkéntes tevékenységün
khöz.

Mozgás:
A mozgás által a kiegyensúlyozott testi- lelki fejlődés biztosítása Az egészséges életvitel megalapozása, az egészség megőrzése, kerékpártúrák szervezése. Természetes mozgás lehetőségek kihasználásával a rendszeres mozgásra nevelés. Mozgáskotta módszerének alkalmazása.
Rendszeres részt veszünk az óvodásoknak szervezett sport rendezvényeken. Az iskolába készülő nagycsoportosok heti egy alkalommal szervezett sportfoglalkozáson vesznek részt szakedző irányításával a Tiszavirág arénába.

Boldogságóra:

„ A gyermekkor évei azok az esztendők, amikor a szív a legérzékenyebb a leghajlékonyabb.
Amit oda elültetnek, azt aligha lehet valaha is kipusztítani.”
J.F.Oberlin

Óvodánk elnyerte a BOLDOG ÓVODA címet. Ennek a címnek az elnyerésével a Boldogságóra program bevezetésére kerül sor.
A Mi óvodánkban bevezetésre kerülő Boldogságóra tíz boldogságfokozó technikái:

 • A hála gyakorlása
 • Az optimizmus gyakorlása
 • Társas kapcsolatok gyakorlása
 • A jó cselekedetek gyakorlása
 • Célok kitűzése és elérése
 • A megküzdés gyakorlása
 • Apró örömök élvezete
 • A megbocsájtás gyakorlása
 • A testmozgás gyakorlása
 • Fenntartható boldogság

Az óvodás korosztály számára életkoruknak megfelelő szinten, játékos cselekedtetések közepette próbáljuk közelebb vinni a gyerekekhez ezen technikákat. Sok kis verssel, mondókával, dallal színesítve, erősítve a pozitív hozzáállást a mindennapok nehézségeivel szemben.
Minden héten hétfőn kidobjuk a Szeretet-dobókockánkat, és a rajta lévő erkölcsi tartalmaknak próbálunk megfelelni, próbáljuk gyermekeinkbe ezt erősíteni.
Ehhez kapcsolódnak a Boldogság fokozó technikák gyakoroltatása.

Egyetemes értékek a mindennapjainkban:
Egyetemes értékek közvetítése. Hagyományápolás, idősek tiszteletére való nevelés, lokálpatriotizmus, és magyarság tudat erősítése. Család-óvoda kapcsolatok erősítése.

„Az egyetlen igazi tanulás: a lényünkben szunnyadó tudásnak tevékennyé ébresztése…”

(Weöres Sándor)
{gallery slider}kertvarosi/1{/gallery}

Pedagógiai programunk az "Intézményi dokumentumok" menüben, az Intézmény Pedagógiai Programjában található.

 


Alapítványunk: "Kertvárosi Óvodáért Alapítvány"
Célja: Az óvoda tárgyi feltételeinek javítása, játékeszköz bővítés.
Vagyongyarapításának lehetőségei:

 • személyi jövedelemadó 1 %-ának felajánlása
 • befizetés az alapítvány számlájára
 • alapítványi óvodai rendezvények

Számlaszám: 69800140-11013257
Adószám: 18839595-1-16