Kertvárosi Tagintézmény

Az óvoda címe: 5000 Szolnok, Napsugár út 20.
A térképért kattintson ide!
Telefon: +36-20-277-29-40
E-mail : Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Tagintézmény vezető: Bernáth Katalin
fogadóórája: telefonon előre egyeztetett időpontban
Gyermekvédelmi megbízott: Nagy Istvánné
fogadóórája: telefonon előre egyeztetett időpontban

 

Bemutatkozás:
Családias hangulatú óvodánk a Szolnok Városi Óvodák tagintézményeként egy csendes, békés zöldövezeti részen, a Kertvárosban kettő csoporttal működik. Közel azonos életkorú gyermekeket igyekszünk egy csoportba szervezni, a Fürkész Nyuszik és a Füles Macik csoportjába. A gyermekekkel négy szakképzett, felsőfokú végzettségű óvodapedagógus foglalkozik. Pedagógiai munkánkat egy képesített pedagógiai asszisztens és kettő szakvizsgázott dajka néni segíti.

Specifikumaink:
Környezetvédelem: Környezettudatos magatartás formálása; szűkebb és tágabb környezetünk tevékeny megismertetése; pozitív érzelmi viszony alakítása a környezettel
A hatalmas zöld, parkosított udvarunk megfelelő lehetőséget biztosít a környezettudatos nevelés és a mozgás hangsúlyossá tételéhez. Óvoda udvarból óvoda- kertet alakítottunk ki a szülők és a gyermekek segítségével. Gyermekeink virágok közé érkeznek, és virágok között töltik napjaikat - ez a természetes környezetük, tiszteletben tartják azt.
Bábjáték: A gyermeki önkifejezés ezen eszközével szocializációs értékeket közvetítünk gyermekeink felé, (figyelmesség; empátia; tolerancia; bátorság, szeretet). Bábozás közben fejlődik gondolkodásuk, beszédkészségük és nem utolsó sorban erősödik önbizalmuk.
Óvodánkban megalapítottuk az óvodapedagógusokból álló Csiribiri bábcsoportot. Minden évben több alkalommal bábelőadást rendezünk a gyermekeknek. Az élvezetes bábelőadások nem csupán örömmel töltik el gyermekeink szívét, fontosnak érezzük, hogy az örömszerzés mellett jó mintát is közvetítsünk bábjátékukhoz.
Projektpedagógia:
Az óvodánkat családi házból alakították át.  A kialakított, több funkciót betöltő csoportszobák alkalmasak a játék és tevékenységben történő tanulásszervezésre, étkezésre, alvásra, pihenésre.
2010-ben újításként vezettük be óvodánkban a projektmódszert, mert hisszük, hogy a kisgyermek játék és tapasztalás útján sajátít el a leghatékonyabban új ismereteket az őt körülvevő világról.Ennek érdekében törekszünk élményekben gazdag óvodai életet biztosítani a hozzánk járó gyermekeknek úgy, hogy közben megtapasztalhassák a kipróbálással, felfedezésekkel járó örömöket.

Idősek tiszteletére nevelés:
A közelben működő Idősek otthona, valamint a Tisza Nyugdíjas Klub fontos partnerei óvodánknak. Szoros kapcsolatot ápolunk velük, mert meggyőződésünk, hogy amikor e két generáció találkozik, nem csupán az idősek szíve telik meg örömmel. A közös programok gyermekeink személyiségfejlődésére is rendkívül jó hatást gyakorolnak.

 

„Az egyetlen igazi tanulás: a lényünkben szunnyadó tudásnak tevékennyé ébresztése…”

(Weöres Sándor)

Pedagógiai programunk az "Intézményi dokumentumok" menüben, az Intézmény Pedagógiai Programjában található.

 


Alapítványunk: "Kertvárosi Óvodáért Alapítvány"
Célja: Az óvoda tárgyi feltételeinek javítása, játékeszköz bővítés.
Vagyongyarapításának lehetőségei:

  • személyi jövedelemadó 1 %-ának felajánlása
  • befizetés az alapítvány számlájára
  • alapítványi óvodai rendezvények

Számlaszám: 69800140-11013257
Adószám: 18839595-1-16

Nézze meg bemutatkozó kisfilmünket!
Kertvárosi Életképek: